VRTNI KAMIN ALI KRUŠNA PEČ? OBOJE.


 

 

 


 

 

Tradicionalni kruh :

Kruh ima od vseh živil najmočnejši simbolni pomen - verski, kulturni, tradicionalni. Peka kruha nas že z dišečim vonjem spominja na toplo družinsko ozračje, slovesnost ob praznikih, na pridne roke mame ali babice, ki so ga skrbno zamesile in spekle. Stara, domača kuhinja v vseh predelih Slovenije ponuja pravo bogastvo različnih vrst kruha - od vsakdanjih, grobozrnatih, rženih, koruznih, ajdovih, pirinih, kruhov iz mešanice različnih mok, belih pšeničnih pogač in potic. V kruh so zamesili tudi otrobe, kosmiče, suho sadje, orehe, zelišča, dodali pa so tudi mleko, maščobo, krompir in še kaj. Doma pripravljen kruh še danes bolj cenimo kakor kupljen v trgovini. Zaradi tega se je že marsikdo odločil, da bo kruh spekel doma na tradicionalni način v krušni peči. Vendar pa mnoge hiše nimajo krušne peči. Vseeno pa si lahko omislite krušno peč na vašem vrtu. Krušna peč v kateri lahko poleg kruha pečete tudi pizze, meso in vse ostalo kar radi jeste ob piknikih.




 



Mob.: 031/ 547 505

E-mail:
frankotom@gmail.com